-
incinerator deseuri animale IE25
INCINERATOR ECOLOGIC, model IE(f)25
Grupul de firme CALORIS, infiintat in anul 1991, s-a specializat in proiectarea si producerea de incineratoare ecologice, indeplinind cerintele legislatie de mediu europene, conform directivelor in vigoare privind incinerarea deseurilor.
Incineratoarele ecologice sunt certificate conform legislatiei nationale in vigoare si sunt produse in sistemul de asigurare a calitatii conform SR EN ISO 9001:2015 si a unui management de mediu performant conform SR EN ISO 14001: 2015. Asiguram asistenta la instalarea si la punerea in functiune a instalatiei si instruirea personalului la locul amplasarii instalatiei.
In calitate de producatori de echipamente industriale, avem in momentul de fata peste 40 de instalatii de incinerare deseuri puse in functiune, in toata tara, si care detin autorizatii de mediu.
Specific incineratoarelor furnizate de noi sunt urmatorele aspecte:
Emisiile in atmosfera respecta cele mai stricte reglementari, atat in Romania cat si in Comunitatea Europeana;
Nu necesita filtre sau consumabile pentru deseuri animaliere sau pentru deseuri hartie ;
Sunt certificate conform legislatiei in vigoare, si corespund standardelor internationale;
Flexibilitate in gasirea solutiilor de eliminare a gazelor in atmosfera: adaptarea la un cos de fum existent, daca acesta corespunde din punct de vedere tehnic (aceasta evaluare este facuta de specialistii firmei noastre) sau proiectarea unui nou cos de fum cu solutii de ancorare specifice,
Pe toata durata derularii implementarii proiectului o echipa de specialisti va stau la dispozitie in vederea acordarii asistentei tehnice necesare gasirii solutiilor care conduc la un optim de costuri..
Oferim consultanta pentru amenajarea si obtinerea de avize :
cheltuielile pentru obtinerea de avize;
materialele si operatiunile pregatitoare amplasarii utilajului (platforma betonata; constructiile necesare si proiectele aferente, racorduri electrice si de gaz, etc.);
serviciile de descarcare si de manipulare ale instalatiei;
racordarea la utilitati;
transportul pana la amplasament;
montajul si punerea pe pozitie a incineratorului.
Destinatia :
Incineratoarele ecologice sunt proiectate pentru incinerarea: deseurilor animaliere si a deseurilor reziduale (de abatorizare), fara a necesita transportul acestora la o unitate de incinerare. Aceste incineratoare ecologice destinate fermelor de abatorizare, caramangeriilor cat si pentru incinerare animale de companie sunt cele mai mici din aceasta gama
2. Caracteristici tehnice
Caracteristici / Tip incinerator
U.M
IE(f)25
Cantitate de incarcare
kg
100*
Cantitate de incinerare
kg/ora
50
Numar de usi
buc.
2 usi: 1 usa de incarcare deseuri si 1 usa de golire cenusa
Dimensiuni interioare si volum focar al camerei primare de ardere
mm / m3
L=1000
l = 800
h= 650
0,52 m3
Debitul instalat de combustibil (gaz metan)
Nm3/h
18
Consum mediu de combustibil (gaz metan)
Nm3/h
8.5
Consum de combustibil pe sarja
Nm3/h
25
Dimensiuni de gabarit
lungime
latime
inaltime
mm
1.950
1.400
1.000 (fara cos de fum) si 5.000 cu cos de fum montat
Puterea electrica instalata
kW
4
Tensiune de alimentare
230V/380V – 50 Hz
Mod de alimentare
manual
Cos de fum pana la inalimea de 5 m fata de cota +/- 0,00
inclus
Sistem electronic pentru monitorizarea temperaturii gazelor de ardere
inclus
*Valoarea din table este mentionata pentru o umiditate de 30%.
3. COMPONENTA SI CARACTERISTICI TEHNICI SI FUNCTIONALE
Instalatiile de incinerare tip IE(f)25 sunt alcatuite din:
3.1 Incinerator cu doua camere de ardere:
3.1.1 camera de combustie, de ardere primara;
3.1.2 camera de post-combustie, de ardere secundara;
3.2 Instalatia de distributie aer suplimentar;
3.3 Instalatia de distributie combustibil;
3.4 Instalatia de automatizare;
3.5 Racordul la cosul de fum (tubulatura evacuare gaze arse);
3.6 Sistem electronic pentru monitorizarea temperaturii gazelor de ardere.
DESCRIEREA INSTALATIEI DE INCINERARARE TIP IE(f)25
3.1 Incinerator cu doua camere de ardere
Incineratorul este prevazut cu doua camere inseriate dotate cu arzatoare independente. Gazele si materialele in suspensie, rezultate in urma arderii primare din camera de combustie trec in camera de postcombustie, unde se retin si se distrug eventualele noxe sau particule in suspensie.
Temperaturile in cele doua camere sunt programabile. Pe un afisaj digital pot fi citite in permanenta temperaturile programate si cele masurate in interiorul celor doua camere. Timpul de rezidenta a gazelor de ardere (2 secunde) in camera de postcombustie, asigura o ardere corespunzatoare a materialelor gazoase, astfel incat valorile emisiilor sa se incadreze in cerintele legislatiei romanesti si europene.
Instalatia de incinerare este confectionata din materiale rezistente la temperatura inalta si coroziune.
3.1.1 Camera de combustie, de ardere primara
Camera inferioara este destinata arderii primare a deseurilor. Temperatura, in aceasta camera, este de 850oC. Arzatoarele directioneaza flacara spre sarja de deseuri, incalzeste cuptorul si degazeifica complet materialul.
Camera de combustie este prevazuta cu o usa pentru alimentarea cu deseuri si evacuarea cenusilor. Usa este prevazuta cu sistem de zavorare si dispozitive de siguranta.
Alimentarea cu deseuri se face manual si in sarje, cu respectarea normelor de protectie a muncii, dupa evacuarea cenusii de la incinerarea precedenta. Evacuarea cenusii se face deasemenea manual, cenusa fiind inerta, neputrescibila si sterila si poate fi depozitata la groapa de gunoi oraseneasca.
3.1.2 Camera de post-combustie, de ardere secundara
In camera de post-combustie are loc arderea completa a compusilor organici volatili la o temperatura de 1100oC, asigurandu-se un timp de rezidenta de 2 secunde.
Temperatura din aceasta camera este programabila si monitorizata cu ajutorul unui termocuplu. Temperatura masurata din camera de post-combustie si cea programata pot fi citite pe un afisaj digital.
3.2 Instalatia de distributie aer suplimentar
Aerul suplimentar este necesar unei combustii corecte si complete inducand un tiraj fortat al aerului si a gazelor.
Instalatia de distributie aer suplimentar este constituita dintr-un ventilator (de marime adecvata capacitatii de ardere a incineratorului), din elementele de reglare automatizata a a sectiunilor de curgere a aerului si din traseele de conducere a aerului catre punctele de acces in cele doua camere de ardere si la racordul pentru cos (pentru asigurarea ejectiei si dilutiei gazelor).
3.3 Instalatia de distributie combustibil
Instalatia de distributie combustibil de gaz metan asigura alimentarea de la reteaua de distributie a arzatoarelor cu care sunt echipate camerele de combustie si postcombustie, printr-un racord prevazut cu robinet.
Debit instalat de gaz metan: cca. 18 Nm3/h
Presiunea de alimentare de la reteaua de distributie este:
* maxim 250 mbar;
* minim 5 mbar.
Putere electrica instalata (380V/50Hz): 1 kW.
3.4 Instalatia de automatizare
Instalatia dispune de un panou de control si comanda electronica ce realizeaza:
afisarea digitala a temperaturii in ambele camere, de ardere primara si de post-combustie;
control automat al arzatoarelor;
regleaza procesul de incinerare conform programului setat.
Instalatia de automatizare asigura reglajul temperaturii la valorile prescrise in cele doua camere, asigura reglajul corect al arderii si protectia intregii instalatii prin intermediul elementelor de siguranta.
De asemenea instalatia de automatizare asigura si blocarea functionarii echipamentului in cazul neindeplinirii unor conditii de functionare a arzatoarelor sau a depasirii temperaturilor prescrise.
Instalatia de automatizare contine sistem de monitorizare a temperaturii din camera de combustie (camera primara), cu posibilitatea descarcarii datelor pe un calculator si emitere de diagrama privind inregistrarea temperaturii de incinerare pentru a dovedi conformitatea cu cerintele de siguranta alimentara, cat si cerintele de mediu, conform legislatiei in vigoare.
3.5 Cos de fum
Gazele de ardere sunt eliminate printr-un cos de fum (tubulatura de evacuare gaze arse) cu o inaltime de 5 de la cota +/- 0,00 m. Materialele din constructia cosului de fum/tubulaturii sunt confectionate din meteriale rezistente la coroziune si temperaturi inalte ce pot fi atinse pe durata ciclului de incinerare.
3.6 Sistem electronic pentru monitorizarea temperaturii gazelor de ardere din instalatiile de incinerare
Data logger de temperatura pentru instalatiile de incinerare deseuri animaliere in conformitate cu cerintele legislatiei de mediu si anexei 17 din Norma sanitar veterinara aprobata prin Ord. ANSVSA nr. 79 din 6 iunie 2019.
Scopul sistemului de monitorizare
Instalatia are ca obiectiv masurarea si stocarea temperaturilor de ardere din camera de post combusie si combusie pentru a dovedii incadrarea in cerintele de mediu sanitar veterinara. Aceasta are in dotare 2 data loggere de temperatura, fiecare avand cate 4 canale, pentru termocuplurile de tip S din gazele de ardere.
Temperaturile sunt citite si afisate independent pe fiecare dintre data loggere, iar valorile stocate sunt memorate in 4 milioane de locatii de memorie, suficiente pentru istoricul proceselor de incinerare pe 1 an de zile. Echipamentul este alimentat din baterie, ceea ce conduce la avantajul ca nu necesita o cablare suplimentara in vederea functionarii, practic montajul de instalare facandu-se foarte rapid.
Caseta este compusa din 2 sectiunii: prima din ele are posibilitatea sa fie sigilata de catre reprezentantii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor pentru ca acestia sa aiba certitudinea ca nu se intervine asupra datelor stocate, iar cealalta sectiune este accesibila utilizatorului in vederea descarcarii si utilizarii datelor pentru alte autoritati in fata carora trebuie sa faca alte raportari de mediu.
Sistemul de monitorizarea se livreaza cu certificat de etalonare emis de laboratorul de etalonare acreditat RENAR. Suplimentar fata de sistemul de stocare livrat, firma noastra poate sa efectueze etalonarea camerei de incinerare in acest mod functionarea in conditiile legii.
In furniturata livrata este inclus un soft de viziualizare pe pc care permite afisarea si listarea informatiilor, pentru a putea fi interpretate si stocate ca element a conformitatii de incinerare.
CARACTERISTICI FUNCTIONALE:
afisaj LCD;
inregistrare temperature: -260 …..1820 0C;
acuratete: ± 0,21 0C;
memorie interna de 4 MB;
capacitate de memorare pana la 1.6 milioane de inregistrari;
masurare in timp real a temperaturii gazelor de ardere cu afisare valorii minime, maxime, medii si a deviatiei standard;
afisare, inregistrare si stocare automata electronica a temperaturii termocuplurilor de tip J, K, T, E, R, S, B sau N din gazele de ardere;
protectia: IP50;
cutie de protectie;
port USB pentru descarea datelor;
datele inregistrate se descarca pe calculator in format electronic, cat si in format pe hartie;
certificat de calibrare/etalonare emis de laborator metrologic acreditat RENAR.
respecta cerintele legislatiei europene (Regulamentul CE nr. 1069/2009 si Regulamentul CE nr.142/2011)
SISTEMUL ELECTRONIC PENTRU MONITORIZAREA TEMPERATURII GAZELOR DE
ARDERE DIN INSTALATIILE DE INCINERARE, indeplineste cerintele legislatiei din Romania, inclusiv Norma sanitar veterinara aprobata prin Ord. ANSVSA nr. 79 din 6 iunie 2019 privind detinerea de echipamente functionale pentru masurarea, afisarea, inregistrarea si stocarea automata electronica, precum si pentru redarea ulterioara, atat electronica, cat si in format de hartie a valorii temperaturii gazelor de ardere din instalatiile de incinerare de mica si mare capacitate.
Instalatiile de incinerare deseuri tip IE(f) 25 prezinta:
Siguranta in exploatare:
elimina riscul incendiilor provocate de cosuri de fum
elimina riscul intoxicatiilor cu monoxid de carbon.
Tiraj optim:
asigura functionarea focarului la randament maxim;
insensibilitate la umezeala si rezistenta la condens acid;
exclude necesitatea efectuarii unor reparatii ulterioare.
Utilitati:
Utilitati ce trebuiesc asigurate de catre beneficiar, pentru instalatia de incinerare:
gaz metan
energie electrica la 230V/400 V /50 Hz;
apa menajera: in functie de necesitati;
racord la reteaua de canalizare.
Garantii
Garantii: 12 luni de la punerea in functiune, dar nu mai mult de 13 luni de la data livrarii.
In calitate de producatori asiguram piese de schimb pentru o perioada de 10 ani, service gratuit in perioada de garantie si contra-cost in perioada de postgarantie.
INCINERATOR ECOLOGIC CALORIS tip IE1000V2
Firma Caloris Group Srl realizeaza Proiectare/Constructie/Instalare incineratoare deseuri organice conform legislatiei locale. Producator roman de incineratoare pentru abatoare ferme si spitale cu sistem spalare gaze activeaza de peste 30 ani in domeniu folosind tehnologii avansate pentru monitorizare si materiale de calitate. Firma produce incineratoare ecologice fiabile cu capacitate de distrugere mare cu incarcae superioara sau laterala fixe sau rotative . Incineratorul oferit are o durta superioara de utilizare deoarece izolatia care in timp este afectata de procesele de ardere foloseste beton refactar de calitate superioara si caramizi refractare .Incarcarea verticala a incineratoruli face utilajul usor operabil si are avantaje sanitare.
Destinatie incineratoarelor :
Distrugerea prin ardere a deseurilor provenite din unitatile de prelucrare a carnii (deseuri de abatorizare din ferme , material cu risc specific (MRS), a deseuri animale de companie si municipale. etc.
Instalatia de incinerare deseuri de abator tip IE(v)1000 IS, denumit in continuare “incinerator ecologic” este destinata incinerarii exclusive a deseurilor de abator rezultate din procesul de abatorizare a animalelor mari vii (ovine, caprine, bovine).
Descrierea produsului
Incineratorul ecologic este compus din urmatoarele parti principale:
- Camera de ardere primara cu incarcare prin trapa superioare (de combustie);
- Camera de ardere secundara (de postcombustie);
- Tubulatura de conducere si evacuare a gazelor arse (cosul de fum);
- Instalatia de distributie aer suplimentar;
- Arzatoare cu combustibil tip usor sau se poate folosi si alt tip de arzator pentru alt tip de combustibil
- Instalatia de automatizare a procesului de ardere.
Incineratorul este realizat in constructie monobloc, structurat pe cele doua camere de ardere. Cosul de fum se executa separat din tronsoane in raport de marimea, destinatia si amplasamentul instalatiei de incinerare.
Structura metalica este realizata din profile plate si lungi din otel carbon, prin operatii de taiere, prelucrari mecanice si sudare electrica. Configuratia structuriii metalice asigura:
- rezistenta mecanica a ansamblului pe durata executiei, transportului si exploatarii;
- accesul pentru incarcare cu deseuri si evacuarea cenusii;
- inchiderea etansa a usii de acces;
- sustinerea zidariei interioare, a instalatiei de ventilatie fortata si a tubulaturii de evacuare a gazelor de ardere.
De asemenea, constructia metalica are prevazute amplasamente pentru arzatoare, guri pentru aer suplimentar pentru intretinerea arderii, ferestre de vizare si instalatia electrica de actionare si automatizare. Constructia metalica este protejata prin vopsire cu grund si email adecvat acestei categorii de utilaj.
Zidaria si straturile izolatoare, mentionate mai sus, sunt prevazute cu locasuri cu configuratii specifice amplasarii arzatoarelor cu combustibil tip CLU, admisiei aerului suplimentar, a locasurilor pentru termocuple si a vizoarelor.
Usa de incarcare in Camera de ardere primara este de constructie oscilanta cu axul orizontal ce inchide toata suprafata superioara a camerei de ardere primara. Este executata din profile plate si profile lungi din otel, izolate cu strat de vata ceramica si beton refractar dens. Etansarea pe conturul usii se realizeaza cu snur impletit din fibra ceramica la contactul cu peretele carcasei metalice. Actionatea usii pentru inchidere-deschidere se executa mecanizat cu un electropalan.
Sistemul de incarcare cu deseuri pentru incinerator in camera primara este mecanizat. Se incarca manual un cos-carucior, ce se agata de incinerator in locasurile prevazute si se agata de usa de incarcare cu lanturile prevazute pe usa. In momentul deschiderii usii de incarcare continutul cosului-carucior este basculat in incinerator. La comanda de inchidere a usii de incarcare a incineratorului cosul-carucior revine la pozitia initiala.
Se poate prevedea instalatie de recuperare a caldurii i
Panoul de automatizare cu care este prevazut incineratorul ecologic este usor de operat
Caracteristici tehnice
Capacitatea de incinerare (Kg /sarja): 2000*;
Cantitatea de incinerare (kg/ora): 50
Durata procesului de incinerare / sarja (h): 4-5;
Temperatura nominala in camera:
de ardere primara (oC): 600 - 850;
de ardere secundara (oC): 650 - 1150;
timp de retentie a gazelor ars (sec): 2.
* pentru reducerea consumului in cadrul procesului de incinerare, incineratorul este livrat presetat la valorile minime de functionare, avand in vedere natura deseului ce se va incinera, bogat energetic. In cazul in care se vor incinera si alte deseuri din categoria celor admise la incinerare (preponderent materiale ce nu au componenta organica in compozitie) se vor creste temperaturile de incinerare pana se va obtine o ardere completa fara fum.
Volum interior al camerei primare de ardere (m³ ): 4,75
Dimensiuni de gabarit camera primara:
lungime (mm) 3000 x latime (mm) 2000 x inaltime (mm) 1570;
Dimensiuni interioare camera primara:
lungime (mm) 2480 x latime (mm) 1480 x inaltime (mm) 1328;
Dimensiuni de gabarit camera secundara:
lungime (mm) 2000 x latime (mm) 1100 x inaltime inclusiv cos (mm) 18600;
Dimensiuni de gabarit incinerator:
lungime (mm) 5045 x latime (mm) 4280;
inaltime (mm) - la usa incarcare - 1570;
inaltime (mm) – cu cos de fum - 12585;
Masa totala (Kg): 20000;
Putere electrica instalata (kW): 10.
*Valoarea din tabel este mentionata pentru o umiditate de 30% a deseurilor
Caracteristici / Tip incinerator |
U.M. |
IE 1000V2 (incarcare discontinua)
|
IE 1000V2 (incarcare continua) |
Cantitate incinerata pe sarja |
kg/sarja |
3.500…5.000 |
10.000 ... 12.000 |
Durata unei sarje |
ore |
8…10 |
continuu |
Volumul si dimensiunile camerei de combustie |
m3 |
9,02 |
9,02 |
mm |
Ø =1.880 L = 3.350 |
Ø =1.880 L = 3.350 |
|
Dimensiuni de gabarit
|
mm |
18.450 4.200 5.200 |
22.000 4.600 4.200 |
Temperatura in camera de combustie |
0 C |
850 |
850 |
Temperatura in camera de post-combustie |
0 C |
1100 |
1100 |
Debit instalat de combustibil* (gaz metan / GPL / motorina) |
Nm³/h kg/h |
193,5 / 70,0 197,2 |
193,5 / 70,0 197,2 |
Consum mediu de combustibil* (gaz metan / GPL / motorina) |
Nm³/h kg/h |
86,5 / 32,5 88,0 kg/h |
86,5 / 32,5 88,0 |
Mod de incarcare deseuri |
manual/mecanizat in sarje |
automat continuu |
|
Sistem monitorizare emisii gaze |
optional |
optional |
|
Recuperator de caldura |
optional |
optional |
* Valorile din tabel sunt mentionate pentru o umiditate de 30%.
Informatii suplimentare:
Recuperatorul de caldura are o putere de 1GCal/h, fiind extrem de avantajos ca amortizare a investitiei.
Acest sistem de recuperare a caldurii poate fi anexat la sistemul de incalzire generala, utilajele ce au ca rezultat primar incalzirea sau anexarea la o centrala termica pentru o preincalzire a apei.